Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Dr. Frank: CHOCOLADEMUFFINS

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
CHOCOLADEMUFFINS: ca 12 stuks per muffin 1 kh. ook Low carb

INGREDI?NTEN:
25 g cacaopoeder, Blooker
1 ei,
1,25 dl soya melk,[rode pak]
0.8 dl kokosolie,
125 g amandelmeel,
16 gram bakpoeder,
drupje vanille essence
drupje amandel essence
snufje zout,
zoetstof naar smaak, zie: suiker/zoetstof
papieren muffinvormpjes of silliconenvormpjes

VOORBEREIDING:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
BEREIDINGSWIJZE:
Meng het ei, de melk en de olie in een kom.
Voeg de cacao, het amandelmeel, de bakpoeder en het zout in de kom, voeg de zoetstof toe en de essences, klop dit met de mixer tot een beslag.
Zet de vormpjes op een bakblik en vul deze met het beslag.
Bak de muffins ca. 20 min. in het midden van de oven.
Laat de muffins op een rooster afkoelen.
Voedingswaarden per muffin:74 kcal., 2 eiw., 1 kh., 6 vet.
***TIP: heel lekker zijn wat toegevoegde nootjes, zoals gehakte walnoten, en/of wat rum essence.
Natuurlijk kan je er ook wat kleine stukjes chocolade 70% cacao opstrooien , maar dat geeft wel weer iets meer kh.
***TIP: er zijn verschillende merken en soorten cacao, de een wat puurder[rauwer] dan de ander. Mijn ervaring is Blooker cacao, die vrij puur is met de minste kh., en waar je minder van hoeft te gebruiken daar hij van zich zelf vrij puur [bitter] smaakt.
MEER RECEPTEN:
MUFFINS & BROWNIES, ZOET OF HARTIG:

***We weten natuurlijk allemaal dat het tijdens afvallen beter is even zoet te laten voor wat het is,
maar heb je toch een zwak moment? Dan kan je beter iets zoets nemen met bijna geen kh., [ en zoetstof], dan iets van de banketbakker, bomvol koolhydraten en verkeerde suikers!
De meeste vetten in de baksels van mijn recepten zijn van amandelmeel, plantaardige vetten, dus de goede!!!!!!!!!!!
Succes, SpringTime.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 23 mrt 2013 1:19    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1