Heel simpel en ontzettend lekker.
Voor 4 personen.
700 g brocolli in kleine roosjes
350 g brie, even zoeken en er is koolhydraatvrije brie te vinden (b.v. boerenbrie van AH)
150 ml soyaroom
75 g parmezaanse kaas (is ook koolhydraatvrij te vinden), geraspt
zout en peper
Oven voorverwarmen op 200 graden
De brocolli een minuut of 4, 5 koken in een laagje water, totdat het net beetgaar is. Uit laten lekken en in een lage overschaal doen.
Brie in plakken snijden (als dat lukt) en verdelen over de brocolli. Room er overheen schenken en zout en peper naar smaak er overheen doen.
Met een vork de brocolli en brie een beetje prakken.
Parmezaanse kaas er overheen strooien.
15 tot 20 minuten bakken in de oven totdat het goudbruin en knapperig is en bubbelt.
Ik eet het zo, voor de gezinsleden die niet low-carb eten kun je er wat spagetti bij doen.
bron: Rose Elliot's The vegetarian low-carb diet cookbook_________________ Ik offer liever mijn tussendoortjes op voor mijn gezondheid, dan mijn gezondheid voor mijn tussendoortjes.
|