Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Marokkaanse Kip uit de oven, met Artisjok en Amandelen
Een recept van de 2 dames, Floor van Ede & Wilmar te Winkel, van het bekende restaurant 'Brasserie van Baerle' in de Amsterdamse van Baerlestraat.
Ik heb het recept iets aangepast, zodat het goed past in het dieet van Dr. Frank.
INGREDI?NTEN: 4 personen
8 kippendijen
2 el olijfolie
300 gram artisjokharten (uit blik of diepvries)
100 gram hele amandelen (even gebrand in een hete koekenpan)
2 Spaanse pepers
1 gesnipperde ui
3 teentjes knoflook
1 bosje koriander
1 bos bladpeterselie
1 el paprikapoeder
2 thl komijnpoeder
1 thl kaneelpoeder
1 liter groentebouillon
3 el olijfolie, extra vergine
BEREIDEN:
Doe de kippendijen in een koekenpan en bak ze even stevig aan in de olijfolie. Schep ze dan over in een ovenschotel, samen met bovenstaande ingrediënten, behalve de amandelen. Voeg ook peper & zout toe. Zet de schaal in een oven van 150 C, tot de kip gaar is, wat ongeveer 90 minuten zal duren.
Strooi voor het opdienen de amandelen erover.
Geef er een groene salade bij.
***TIP: gebruik verse kruiden, let wel, een recept hangt of staat door verse ingrediënten!
Voedingswaarden pp: 540 Kcal., 39 Eiw., 13,5 Kh., 36 Vet.
Bron: Mmmm..!
Bron zie boven in het recept, maar óók van Springtime _________________ |
|