WITLOFSALADE MET DANISH BLUE
Benodigdheden:
250 gram witlof, 250 gram rode witlof, bos waterkers, 4 mandarijntjes, 1 ons geschaafde amandelen, 1 ons Danish Blue, 3 afgestreken eetlepels mosterd (of het zakje kippensoep uit het Gold-programma), 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels citroensap, zout en peper.
Bereiden:
De witlof wassen en de buitenste bladeren verwijderen. De andere bladeren één voor één van de stronk halen en de rode en witte bladeren om en om in de rondte op een bord leggen. Daarop de waterkers leggen. Een dressing maken van de Danish Blue, mosterd, olijfolie, citroensap, peper en zout. Dit geheel over de salade sprenkelen. De mandarijntjes pellen, de partjes loshalen en over de borden verdelen. Het amandelschaafsel eventueel 5 minuten in een droge pan roosteren. Op elk bord wat geschaafde amandelen strooien. _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|