Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Provençaalse salade met geitenkaas ( vergetarisch) ook Low carb
BENODIGHEDEN: voor vier personen
100 gr gemengde sla
25 gr zwarte olijven, pitloos en gehalveerd
25 gr walnoten, grof gehakt
3 el walnotenolie
1 el rode wijnazijn
1 theel mosterd
1 tl provencaalse kruiden
4 plakken zachte geitenkaas
snufje zout
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven/grill voor.
Doe de azijn, kruiden, mosterd en olie in een kom en klop dit tot een dressing. Voeg naar smaak wat zout toe.
Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie leg hierop de 4 plakken geitenkaas en besprenkel deze met wat thijm. Laat de geitenkaas in ca. 3 minuten smelten.
Voeg de dressing toe aan de gemengde sla en verdeel dit over vier borden. Verdeel hierna de geitenkaas over de vier borden. Strooi tot slot de walnoten en olijven, over de salade.
TIP: Niet vegetarisch? Strooi er eens wat uitgebakken spekjes door.
Voedingswaarden pp: 189 Kcal., 3,7 Eiw., 1 Kh., 18 Vet.
Bron: Springtime, eigen recept_________________ |
|