Ankaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 15-2-2013 Berichten: 3847 Dieet: Gokish Woonplaats: Amsterdam
|
|
Nadat ik wortelsap had gemaakt, stond ik naar een berg heel fijn gemalen wortelrasp te kijken en ben op zoek gegaan naar een goede manier om dat te verwerken.
Met wat speurwerk op internet en een beetje van mezelf zijn dat uiteindelijk 12 lekkere (en vullende) wortelnotenmuffins geworden.
Komt ie:
200 gram geraspte winterwortel (of pulp na sapcentrifugeren): 12 kh
190 gram amandelmeel: 9,5 kh
20 gram lijnzaad: 2 kh
zoetstof naar keuze en smaak (stevia in mijn geval): 1 kh
100 gram roomboter: 1 kh
70 gram walnoten: 5,6 kh
3 eieren (gesplits in witten en dooiers): 3 kh
zout
2 theelepels speculaaskruiden
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de roomboter in een schaaltje en zet dit in de oven zodat het zacht wordt.
Doe in een grote kom de amandelmeel, lijnzaad, speculaaskruiden en gehakte walnoten in een kom en meng door elkaar.
Klop in een andere kom de ei-dooiers tot een schuimige massa. Doe de stevia erbij en roer dit door de ei-dooiers.
Klop in een derde kom de ei-witten stijf met een snuf zout.
Nu kan alles door elkaar gemengd worden. Voeg eerst het ei-dooier mengsel en de roomboter bij het amandelmeel. Meng dit door elkaar. Roer de geraspte wortel erdoor. Het is nu nog een vrij stevige massa. Als laatste kunnen de geklopte eiwitten beetje voor beetje door het amandelmengsel gespateld worden.
In totaal 34,1 kh voor 12 muffins dus 2,8 kh per muffin. |
|