Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
HARISSA-Marokkaanse saus- om alles iets pittiger te maken
Harissa is een pittige specerijenpasta die vooral in de Marokaanse keuken veel wordt gebruikt. Je kunt harissa kant en klaar kopen in Turkse of marokaanse winkels of zelf maken. Harissa blijft afgesloten in de koelkast tien dagen houdbaar. In de vriezer kun je het een maand bewaren.
Ingrediënten voor 4 personen:
1 el plantaardige olie, 1 grote rode paprika, fijgesneden, 3 rode pepers, zaad en lijsten verwijderd, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 el gemalen korianderzaad, 1 el gemalen komijn, 1 el gemalen karwij (Kummel), 2 el tomatenpuree, zout vers gemalen peper
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de paprika, peper, knoflook, koriander, komijn, karwij en tomatenpuree +/- 10 min. zachtjes koken, tot de paprika gaar is.
Pureer het mengsel in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen
Serveertips:
Bewaar de harissa in een goed afgesloten pot.
TIP: heerlijk over vlees of vis of in soep.
Met dank aan Springtime voor de Info_________________ |
|