Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Pesto Alla Genovese ook Low carb
INGREDI?NTEN:
50 gram basilicumblaadjes
1 teen knoflook
20 gram pijnboompitjes [eventueel eerst even roosteren in droge koekenpan]
grof zeezout
50 gram versgeraspte pecorino [of Grana Padano, minder vet]
1 dl extra vergine olijfolie
BEREIDEN:
De makkelijkste manier om pesto te bereiden is alle ingrediënten in de keukenmachine doen, even laten draaien en in een paar tellen heb je dan een dikke smeuïge geurige Pesto alla Genovese klaar voor gebruik.
De pesto is het lekkerste als je hem meteen gebruikt, maar onder een laagje olie is hij nog zeker een paar dagen te bewaren in de koelkast.
Ook kun je de overgebleven pesto invriezen in bakjes voor ijsklontjes. De smaak gaat wel wat achteruit, maar de toevoeging van blokjes pesto doet nog steeds de zon schijnen in een simpele tomatensaus.
Bron: Italie.nl
Met dank aan Springtime die het gevonden heeft _________________ |
|