Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Raita (komkommer-yoghurtsaus) ook Low carb
(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
Deze komkommer-yoghurtsaus is heerlijk fris, maar toch spannend van smaak door de verse gember en munt of koriander. Goed van tevoren te maken, dan kunnen de smaken nog beter intrekken.
Vooral heerlijk bij een Curry, vlees of vis, maar ook zalig op een omelet of kh-arme cracker.
INGREDIENTEN:
1 komkommer
300 dl yoghurt
handje verse munt [of korianderblad]
stukje verse gember (± 3 cm)
klein teentje knoflook
klein rood pepertje
drupje zoetstof [liefst Stevia]
zout
BEREIDEN:
Schil de komkommer, snij hem doormidden en verwijder de zaadjes met een lepeltje.
Snij in kleine blokjes (± ½ cm).
Doe intussen de yoghurt in een kom.
Schil de gemberwortel en rasp hem erboven.
Snijd het pepertje in ringetjes
Pers de knoflookteen uit.
Scheur de munt of koriander in kleine stukjes
Voeg de zoetstof toe.
Voeg toe aan de yoghurt en roer alles door elkaar.
Maak eventueel af met wat zout.
Voedingswaarden pp: 52 Kcal., 7 Eiw., 4,7 Kh., 0,5 Vet.
Bron: Uit eigen kookschrift..
Bron: Springtime_________________ |
|