Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Uiensoep á la les Halles ook Low carb
De beroemde gegratineerde uiensoep à la Les Halles uit Parijs, bij restaurant ' Au Pied de Cochon'.
Als je in Parijs bent, moet je hem gewoon een keer gegeten hebben.
Hier het recept, maar dan wel iets aangepast zodat het past in een Dr. Frank-dieet en de recepten van EKPW ;
INGREDI?NTEN voor 6 personen:
750 g uien
1 eetlepel plantaardige olie
250 ml lichte rode of droge witte wijn [eventueel], alcohol verdampt bij verhitting
2 liter runderbouillon [pot of blokje]
1 laurierblad
6 sneden koolhydraatarm (stok)brood
100 gram geraspt kaas 30+
BEREIDEN:
Uien schoonmaken.
Snijd met een vlijmscherp mes de uien in de lengte in flinterdunne plakken.
Laat in een grote, zware (steel)pan op matig vuur de olie warmen. Schep er de ui door en leg er het deksel op. Schep af en toe om, voeg wat zout en peper toe en laat 25 tot 30 minuten fruiten tot de uien botergaar en goudbruin zijn.
Giet er de wijn bij. Draai het vuur hoger en laat 5 tot 8 minuten koken tot de wijn voor de helft is ingekookt. Voeg de bouillon en het laurierblad toe. Draai het vuur matig en laat de soep ca. 30 minuten zonder deksel sudderen tot hij donker van kleur en vol van smaak is. U kunt als het vocht te snel verdampt een beetje water toevoegen, het deksel op de pan leggen en verder laten sudderen.
Verwarm de oven of grill op 200 gr.
Verwijder het laurierblad uit de soep en gooi het weg. Schep de uiensoep in vuurvaste soepkommen en zet ze op een bakplaat. Leg een snee kh.arm (stok)brood op elke kom soep en verdeel er de kaas over. Zet in de oven tot de kaas gesmolten is en de randen van het brood goudbruin zijn. Neem uit de oven en dien onmiddellijk op.
Voedingswaarden per persoon: 198 Kcal., 10,5 Eiw., 14 Kh., 6 Vet.
Opmerking:
Deze robuuste uiensoep weerspiegelt het wezen van Parijs. De soep werd bekend als het klassieke versterkende hapje dat vroeger 's nachts in zowel grote als kleine bistro's in de buurt van Les Halles, de voormalige centrale markt, werd geserveerd.
U kunt tegenwoordig nog steeds naar de voormalige marktwijk gaan en een kom gegratineerde soep bestellen bij de eerbiedwaardige Au Pied de Cochon, die blijft zorgen voor een stroom nachtvlinders die goed weten waar ze een maaltijd kunnen vinden wanneer de rest van de stad op een oor ligt.
Bron: De beroemde gegratineerde uiensoep à la Les Halles uit Parijs, bij restaurant ' Au Pied de Cochon'.
Met dank aan Springtime, die het recept gevonden heeft._________________ |
|