Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Knolselderijsoep met spek ook Low carb
INGREDI?NTEN voor 4 personen:
1/2 knolselderij, geschild en in blokjes
2 uien, in parten
2 tenen knoflook
2 tl gedroogde tijm
3 el olijfolie
500 ml kippenbouillon (van tablet)
250 ml slagroom (of room Alpra soya Cuisine] *
6 pakje ontbijtspek
BEREIDEN:
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de knolselderij in de ovenschaal met de ui en knoflook. Bestrooi met tijm. Besprenkel met olie en zet ca. 45 min. in de oven. Voeg na 20 min. de bouillon en room toe. 2. Leg het spek op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 12-15 min. boven de groenten in de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Neem de schaal uit de oven en pureer de hele inhoud in de blender. Je kunt de soep ook in een diepe kom pureren met een staafmixer. Voeg peper en zout toe en serveer in 4 kommen. Garneer elke kom met 2 plakjes spek.
Voedingswaarden pp. 279 Kcal., 7 Eiw., 22 Vet., 8,8 Kh.
Bron: naar een idee uit Allerhande, omgezet naar Dr. Frank-proof.
Met dank aan Springtime die het gevonden heeft_________________ |
|