Benodigdheden
4 eieren
2 teentjes knoflook
1 rode peper
0.5 struik paksoi
arachideolie
0.5 eetlepel bruine basterdsuiker of zoetstof
8 pindakaas zonder suiker(natuurwinkel)
8 dl kippenbouillon
2 dl kokosmelk
7 eetlepels ketjap manis
zout
0.5 limoen
4 eetlepels gebakken uitjes
Bereiding
Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in partjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in ringetjes. Was de paksoi en snijd de stengels en bladeren in reepjes.
Verhit een scheut olie in een hoge pan en fruit de
knoflook en peper. Voeg de suiker of zoetstof en pindakaas
toe. Laat de pindakaas smelten. Voeg al roerend
de bouillon toe. Roer de kokosmelk erdoor. Breng
de soep op smaak met ketjap en zout.
Verhit een scheut olie in een wok en roerbak het
witte gedeelte van de paksoi ca. 2 minuten. Voeg
het groene blad toe en bak nog een minuutje.
Schep de paksoi en eipartjes in de borden en schep
de soep erop. Besprenkel de soep met limoensap
en strooi de gebakken uitjes erover.
Serveertips
De soep wordt vegetarisch met groentebouillon.
Als je er juist vlees in wilt, kun je gare kipfilet
toevoegen.
Je kunt de soep ook pittig maken met sambal.
Voeg eventueel gehakte lente-uitjes en koriander
toe. _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|