Emy Ervaringsdeskundige Lowcarb
Geregistreerd op: 28-11-2010 Berichten: 4374 Dieet: Lowcarb Woonplaats: Noorwegen
|
|
hazelnoot melk , heel simpel,
200 gram (droge) hazelnoten (mag met vliesje) in een bak water laten weken (nacht of zoals ik ca 8 uur), goed afgieten en afspoelen.
dan de hazelnoten met 500 gram water in de blender (of staafmixer) helemaal fijn maken.
Door een kaasdoek (bij mij theedoek) laten uitlekken,
hazelnootpoeder uitdrogen in de oven, of gewoon in de vriezer tot je hazelnootmeel nodig hebt.
en de melk in de koelkast, 5 dagen houdbaar, schudden voor gebruik.
Je kan het eventueel ietsje zoeten, dan moet je dat doen als je ze in de blender doet.
Het is 5-10 minuten werk. Ik weet niet hoeveel de hazelnootmelk van alpro in de winkel kost, want hier verkopen ze hem niet in Noorwegen, maar dit kost evenveel als 200 gram hazelnoten. |
|