Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Grip op Koolhydraten recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Mini ei pizza's/ pizzamuffins (12 stuks)

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Matjo
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 2-6-2013
Berichten: 811
Dieet: G.O.K (Yvonne Lemmers)


  Reageer met quote
Volgend recept komt van www.eetgoedvoeljegoed.com.

Mini Ei-Pizza
Voor 12 mini-pizzaatjes

2 el olijfolie, kokosolie of rundervet
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
1 winterwortel of 2 kleinere wortels, in kleine stukjes
1/2 blikje tomatenblokjes (200 ml)
1 blikje tomatenpuree
1 el Italiaanse kruiden zonder zout of MSG
Zout en peper naar smaak
6 biologische eieren
Optioneel:
Geraspte geiten-, schapen- of boerenkaas
Zongedroogde tomaten, in stukjes
Stukjes ananas
Champignons, in plakjes
Olijven
50 gram spek, in stukjes gesneden (kies voor biologisch of zonder E-nummers)
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Neem een pan met een dikke bodem en smelt hierin het vet en/ of de olijfolie op een middelhoog vuur.
Voeg de ui, bleekselderij en wortel toe en laat dit 10 minuten zachtjes gaar worden.
Voeg nu de knoflook toe en laat nog 2 minuten bakken.
Roer vervolgens de tomatenpuree, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden er door.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Draai het vuur uit.
Kluts de eieren in een ruime kom.
Neem een bakblik met muffinvormen en vet goed in, of neem een siliconenvorm.
Verdeel hier de optionele ingrediënten in.
Roer het groentemengsel door de eieren.
Verdeel dit over de muffinvormpjes tot ze elk driekwart vol zijn.
Zet in de oven en bak in 25 - 30 minuten gaar.
Tips:
Per ei maak je ongeveer 2 pizzaatjes. Wil je een grote hoeveelheid bakken om te bewaren voor een later moment, hoef je het recept alleen maar de verdubbelen.
Het staat je uiteraard vrij om wel kaas te gebruiken. Voeg dit dan toe aan het eimengsel, om te voorkomen dat het verbrandt in de oven. Cheddar of mozzarella geven dat leuke draad-effect ;-)
In plaats van spek, kun je ook salami, chorizo of een andere pittige worst gebruiken.
Ik weet niet of je ze in kan vriezen! Ze gingen bij ons zo hard en ik had er maar 12 gemaakt, dat ze binnen een dag op waren.
De kinderen kunnen, afhankelijk van hun leeftijd, helpen bij verschillende stappen. Roeren en eieren klutsen kunnen ze allemaal vanaf 3 a 4 vier jaar. De oven aanzetten en dingen uitwegen is leuk voor wat oudere kinderen. En uiteraard heb je proevers nodig om te bepalen of het groentemengsel wel smakelijk is!
Heel veel plezier en eet smakelijk!

_________________

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 08 sep 2013 8:15    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1