love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
AFGHAANSE KIP MET YOGHURT:
Ingrediënten voor 4 personen:
1 el olijfolie;
8 kippendijen*,zonder bot en vel, elk in vieren;
1 ui, gepeld en gesnipperd;
4 knoflooktenen, gepeld en fijngesneden;
1 groen peper, gesnipperd;
1 tl korianderpoeder;
1 tl komijnpoeder;
3 kardemompeulen, geplet;
1 tl scherpe paprikapoeder;
500 g Griekse yoghurt;
klein bosje verse koriander, fijngehakt;
klein bosje verse munt, fijngehakt;
zeezout en versgemalen zwarte peper.
Bereiding:
Verhit de olie in een middelgrote pan met dikke bodem en deksel. Bak de kip in porties bruin, haal de stukken uit de pan met een schuimspaan en zet ze apart. Bak de ui in ongeveer 8 min. zacht op een laag vuur. Bak tijdens de laatste minuut de knoflook en groene peper mee.
Voeg de specerijen toe en bak ze op laag vuur 1 min. mee. Voeg de yoghurt, kip en een scheut water toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de fijngehakte kruiden toe plus een beetje peper en zout. Doe een deksel op de pan en laat alles 20 min. zachtjes bubbelen.
De curry is klaar wanneer de kip gaar en mals is en de saus is ingedikt. Schrik niet als de saus er een beetje geschift uitziet. Dat komt door de yoghurt. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Dien op met een frisse salade en rijst.
* Kippendijen, zijn malser dan kipfilet en hebben meer smaak.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.ah.nl/ |
|