Gevulde kool
Voor 1 persoon
½ ui
100 gr gehakt rundvlees
1 kleine gepelde tomaat uit blik
1 tl kalfsfond
2 grote groene kool bladeren
½ ei
gehakte peterselie
1 tl mosterd
½ vetarm gevogeltebouillonblokje
nootmuskaat
peper en zout
Breng water aan de kook
Pel en snipper de ui
Verhit een pan zonder vetstof en laat het vlees bruinen. Haal het vlees uit de pan.
Doe de ui in de pan en laat glazig worden.
Voeg de gepelde tomaat en de kalfsfond toe. Roer goed.
Was de koolbladeren en blancheer ze 3 minuten in het kokende water.
Laat schrikken onder koud water en laat uitlekken op keukenpapier.
Klop het ei los
Meng het vlees, de ui, het ei, de peterselie en de mosterd en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Leg de vulling in het midden van het koolblad en vouw dicht. Neem het andere koolblad en vouw het rond het pakketje. Bind het pakketje toe met keukentouw.
Breng water met het gevogeltebouillonblokje aan de kook in een snelkookpan.
Doe het koolpakketje in de kokende bouillon en sluit de snelkookpan.
Laat 10 minuten koken vanaf het signaal.
Dien goed warm op met een klein beetje bouillon._________________ Groetjes van Lesley Mijn weegdag is woensdag
|