Kalfsvlees met paprika's
Voor 6 personen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 rode paprika's (bij voorkeur puntpaprika's)
8 groene paprika's (bij voorkeur puntpaprika's)
1 el olijfolie
1 kg kalfsschouder
laurier, tijm en peterselie
piment
zout
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes
Verhit de olie in een kookpot en voeg de ui, de knoflook, en de paprikablokjes toe. Laat 10 minuten zachtjes stoven
Verwijder het vet van de kalfsschouder en snij in onregelmatige stukken
Doe het kalfsvlees samen met laurier, tijm en peterselie in de kookpot. Laat 5 minuten bakken
Giet een klein glas water of bouillon in de kookpot, dek af en laat 45 tot 60 minuten sudderen. Neem 10 minuten voor het einde het deksel van de kookpot om het overtollige water te laten verdampen
Laat voor het opdienen nog 10 minuten sudderen met deksel en 10 minuten zonder deksel_________________ Groetjes van Lesley Mijn weegdag is woensdag
|