Bouillabaisse in een nieuw jasje
Voor 1 persoon
100 gr venkel
1 kleine ui
¼ teentje look
50 gr witte preiringen (diepvries)
200 gr gepelde tomaten uit blik
1 tl tomatenpuree
peterselie
tijm
safraan
100 gr roodbaarsfilet
50 gr koolvisfilet
peper en zout
Broodkorstjes met knoflook
2 sneetjes volkorenbrood
1 tl olijfolie
½ teentje look
tabasco
Was de venkel en snij in kleine blokjes. Pel de ui en de look en snipper fijn.
Verhit een pan zonder vetstof en laat de ui en de look glazig worden
Voeg de venkelblokjes, de preiringen, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe.
Breng op smaak met peterselie, tijm en safraan
Neem het vocht van de gepelde tomaten en vul aan met water tot je 250 ml vocht hebt. Giet het in de pan, dek af en laat 10 minuten sudderen
Zet de visfilets 5 minuten in de microgolfoven om ze voor te garen
Mix de soep en voeg de stukken vis toe. Laat nog ongeveer 5 minuten sudderen
Breng op smaak met peper en zout
Maak de korstjes: Strijk elk sneetje brood in met olijfolie en wrijf het gepelde teentje knoflook over de sneetjes brood. Laat een druppeltje tabasco op elk sneetje vallen. Rooster de sneetjes brood onder de ovengrill en snij in stukjes.
Dien de bouillabaisse op met de broodkorstjes_________________ Groetjes van Lesley Mijn weegdag is woensdag
|