Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: citroenbavarois met rode vruchten fase 3,4

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Magda
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-2-2004
Berichten: 693
Dieet: Karin de Zoete
Woonplaats: Betuwe


  Reageer met quote
Citroenbavarois met rode vruchten

(voor 4 personen)

Ingredi?«nten voor de citroenbavarois:
* zoetstof twv. 200 gram suiker
* 7 1/2 gram gelatine (4 blaadjes)
* 4 eierdooiers
* 2 deciliter slagroom (stijfgeklopt)
* 2 1/4 deciliter sojamelk
* sap en geraspte schil van 1 citroen
* boter

Ingredi?«nten voor de vruchtensaus:
* 200 gram kersen en frambozen
* 1/2 eetlepel toegestaan bindmiddel
* zoetsofpoeder
* water
* mintblaadjes (decoratie)

Zo maakt u de citroenbavarois:
1. Klop in een kom de eierdooiers met de zoetsof tot een citroengeel mengsel.n Verwarm de sojamelk en voeg langzaam het eierdooier-suikermengsel toe, zodra de melk aan de kook komt.
2. Blijf voortdurend met een houten lepel roeren en zorg ervoor dat het mengsel niet kookt, maar langzaam begint te binden.
3. Neem de pan van het vuur en voeg de gelatine toe.
4. Laat het mengsel afkoelen en voeg de stijfgeklopte slagroom, citroenschil en het -sap toe.
5. Schenk dit mengsel in vier ingevette kommetjes en laat ze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Zo maakt u de vruchtensaus:
1. Doe een laagje water in een pannetje en doe de gewassen en ontpitte rode vruchten erbij.
2. Voeg zoetstof naar smaak toe.
3. Breng zachtjes aan de kook en laat de vruchten zacht worden.
4. Bind de saus met het bindmiddel.
5. Stort de bavarois op vier schaaltjes en schik de rode vruchtensaus er omheen. U kunt het geheel garneren met mintblaadjes.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 29 feb 2004 20:33    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1