Dit is pure verwennerij.
Vandaar dit gerecht in het hoofdstuk Borrelhapjes staat.
Het ziet er niet stijlvol uit, maar de smaak maakt alles goed.
400 gr, artisjokhartjes uit blik, uitgelekt en in stukjes
1,2 dl. mayonaise
50 gr. versgeraspte parmezaanse kaas
2 grote groene pepers,
zonder zaad en fijngehakt
1 biologisch ei
voor 8 personen
Verwarm de oven voor op 220 C/gasstand 7.
Meng de artisjokharten , mayonaise, kaas en pepers in de kom.
Klop het ei erdoor.
Verdeel over een ruime ovenschaal in een laag van niet meer dan 2 cm.
Bak het gerecht in ca. 30 minuten goudbruin.
Neem het uit de oven en laat afkoelen.
Laat de plak op een snijplank glijden en snijd hem met een mes of pizaroller in blokjes.
per portie:
koolh.: 5gr.
eiwit : 5 gr.
voedingsvezels: 2 gr.
vet: 15 gr.(verzadigd vet: 3.5 gr.) _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|