Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Groenteschotel, Afrikaans gekruid voor de tajine
150 g uien, in de lengte in reepjes gesneden
300 g schijfjes of stukjes wortel, pastinaak of pompoen, bloemkool of broccoli en/of andere groenten
scheut olijfolie
scheutje water
½ thee. gemalen komijn
1 theel. paprikapoeder
1 theel. korianderpoeder
evt. gemberpoeder
peper en zout
Zet de tajineschaal op het fornuis met een scheut olijfolie. Voeg er de uien, peper en zout aan toe en leg er de overige groenten mooi verdeeld bovenop. Bestrooi met de specerijen en een snufje zout en laat het geheel met deksel er op langzaam gaarstoven. Voeg een paar maal een scheutje warm water toe als het te droog dreigt te worden. Als u tomaat, courgette en/of een andere waterrijke soort groente in de schaal stooft, hoeft u nauwelijks extra water toe te voegen. Heerlijk met rijst, couscous of aardappelen en gebakken tofu, tempé of vlees. |
|