love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Garnalen/mosselsalade met chermoula.
Een lauwe zeevruchtensalade; je kunt of alleen mosselen gebruiken of je kunt er roze garnalen doorheen mengen......
Ingrediënten:
800 gram mosselen in de schelp;
100 gram grote roze gekookte garnalen;
zout.
Voor de chermoula:
10 cl. olijfolie;
1 bosje platte peterselie;
1 bosje verse koriander;
1 teen knoflook;
½ ingelegde citroen;
2 verse citroenen;
1 mespunt paprikapoeder;
1 mespunt saffraanpoeder;
1 mespunt komijnpoeder;
zout en peper naar smaak.
Bereiding:
Hak de knoflook en de ingelegde citroen fijn.
Hak ook de platte peterselie en de verse koriander fijn.
Kook de mosselen in wat water met zout totdat de schelpen open staan.
Pel de gekookte garnalen wanneer je die ook gaat gebruiken.
Verhit de olie in een ruime pan.
Voeg er de fijngehakte platte peterselie, de fijngehakte verse koriander,
de fijngehakte knoflook, de fijngehakte halve ingelegde citroen en het sap van de 2 verse citroenen aan toe.
Voeg er de specerijen, saffraanpoeder en peper en zout naar smaak aan toe en roer alles goed door elkaar.
Laat de chermoula al roerend ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Doe de garnalen er bij en roer ze door de chermoula. Voeg dan de gekookte
mosselen toe en laat alles nog een kwartiertje door sudderen.
Laat afkoelen tot lauw of koud en verdeel de garnalen/mosselsalade over
de schaaltjes/bordjes.
Eet smakelijk.
Bron: http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/
P.S.
Platte peterselie wordt vanwege de verfijndere smaak in vele gerechten toegepast als soepen en sauzen. Krulpeterselie doet ook goed dienst als garnering. Om de smaak van peterselie maximaal tot zijn recht te laten komen, voeg je het blad op het laatste moment aan het gerecht toe. Het blad en de stengels kunnen ook met een bouillon worden meegetrokken.
Bewaren:
Verse peterselie in een geperforeerde zak in de koelkast bewaren. Peterselie laat zich ook goed invriezen. |
|