love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
ENGELSE KAASSOEP.
Het bier dat in deze hartige soep wordt gebruikt, mag niet te bitter zijn. Een bockbier werkt goed of een Britse ale, zoals Newcastle Brown Ale.
Soep gerecht uit Groot Brittannië voor 4 personen.
Ingrediënten:
1 grote prei, fijngehakt;
1 grote winterwortel, in blokjes van halve cm;
2 stengels bleekselderij, in blokjes van halve cm;
2 teentjes knoflook, fijngehakt;
50 gram boter;
1 laurierblad;
3 el bloem;
500 ml volle melk;
500 ml kippenbouillon;
1 fles bier (zie boven);
1½ el Worcestershire saus;
2 tl mosterdpoeder;
zout en zwarte peper;
500 gram extra belegen kaas (Goudse of Cheddar), geraspt;
100 gram bacon.
Bereiding:
Smelt de boter in een grote pan en voeg de prei, wortel en bleekselderij toe. Bak ze 5 minuten en voeg dan de knoflook en het laurierblad toe. Bak dit 3 minuten mee en strooi dan de bloem erover. Bak het geheel, ondertussen af en toe roerend nog eens 3 minuten.
Giet langzaam de melk, de bouillon en het bier erbij. Breng het aan de kook en laat het 7 à 8 minuten rustig sudderen, ondertussen af en toe roerend met een garde. Roer dan de Worcestershire saus, het mosterdpoeder en zout en peper erdoor. Doe beetje bij beetje de kaas erin en roer totdat deze gesmolten is (laat het niet meer aan de kook komen).
Bak de plakken bacon uit in een koekenpan en snijd ze daarna in kleine stukjes. Serveer de soep en strooi over iedere portie wat bacon.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.belgourmet.be/ |
|