love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Viskebabs op warme tomaten.
Ingrediënten: ± 4 personen.
2 citroenen;
500 gr ontvelde poonfilets (of andere stevige witte vis);
200 gr groene olijven met piment, uitgelekt;
12 verse laurierblaadjes;
olijfolie;
2 el extra vergine olijfolie;
12 kleine trostomaten;
zeezout en versgemalen peper;
15 g basilicumblaadjes;
12 bamboespiesen, 30 minuten in koud water geweekt.
Bereiding:
Snijd de schil van de citroen in lange repen af. Was de vis en dep droog met keukenpapier. Snijd de vis in blokjes ter grootte van de olijven. Rijg ze om en om met olijven, laurierblad en citroenschil aan de spiesen. Leg de kebabs in een schaal en besprenkel met olijfolie. Rooster de kebabs op een hete, licht met olie ingevette grillplaat op de barbecue op halfhoog vuur tot de vis lichtbruin en net gaar is. Giet olijfolie in een grote koekenpan. Halveer de tomaten en leg ze op de snijkant in de olie. Bestrooi ze met zout en peper. Zet de pan op laag vuur en verhit ze 5 minuten, totdat ze zachter worden. Leg de tomaten op een grote schaal, bestrooi ze met basilicum en leg de kebabs erop. Dien direct op.
Bereidingstijd: 35 minuten.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.telegraaf.nl/ |
|