love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Foe Yong Hai met krab en groenten.
Ingrediënten voor 4 personen.
Voor de Foe Yong Hai:
6 eieren;
melk;
1 blikje krab;
1 rode paprika;
½ winterwortel;
½ bosje selderij;
3 lente-uitjes;
2 teentjes knoflook;
1 eetlepel djahé;
1 theelepel ketoembar;
1 eetlepel olijfolie;
evt. zout.
Voor de saus:
250 gram gezeefde tomaten;
1 eetlepels gembersiroop of verse gember nemen en wat zoetstof
1 theelepel bouillonpoeder;
1½ eetlepel ketjap.
Voorbereiding:
Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
Rasp de wortel en snijd de paprika zeer fijn. Haal de blaadjes van de takjes selderij en maal deze fijn in de keukenmachine (of snijd ze heel fijn met een mes).
Klop de eieren los met een scheutje melk, djahé, ketoembar en een snufje zout.
Pers de teentjes knoflook erboven uit.
Laat het blikje krab uitlekken en roer de krab samen met de gesneden groenten door het eimengsel.
Bereidingswijze:
Laat 1 eetlepel olie heet worden in de koekenpan. Doe het eimengsel in de pan en maak het met de achterkant van een lepel glad zodat er een egaal geheel ontstaat.
Doe een deksel op de pan en laat het eimengsel een minuut of 20 zachtjes bakken tot de bovenkant gestold is. Draai, wanneer de bovenkant gestold is, de omelet om en bak de omelet zonder deksel nog een paar minuten door.
Maak ondertussen de saus.
Roer alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje door elkaar en breng de saus aan de kook.
Laat de saus nog een paar minuutjes zachtjes doorkoken.
Proef of de saus goed op smaak is en voeg zo nodig nog wat gembersiroop en/of ketjap toe.
Serveertips:
Lekker met Shirataki Miracle rijst en een frisse salade.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.ah.nl/ |
|