love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Argentijnse steak met paprikasalsa.
Hoofdgerecht.
Bereidingstijd: 20 à 30 min.
4 Personen.
Ingrediënten:
2 paprika;
1 tomaat;
1 lente-ui;
2 takjes koriander;
2 eetlepels olijfolie;
2 à 3 eetlepels limoensap;
wat zout;
versgemalen peper;
4 rundersteaks, op kamertemperatuur;
25 gram boter
Verder: plastic diepvrieszak.
Verwarm de ovengrill voor en rooster hieronder de paprika??s in 10 minuten rondom zwart.
Laat de paprika's ca. 10 minuten in een dichtgeknoopte diepvrieszak rusten. Ontvel de paprika's onder koud stromend water en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de lente-ui en koriander fijn.
Roer in een kom de paprika??s, tomaat, lente-ui, koriander, olijfolie, limoensap, zout en peper door elkaar tot een salsa.
Verhit de boter in een koekenpan, kruid de steak met peper en bak deze in ca. 4 minuten rondom bruin en rosé van binnen. Breng de steak op smaak met wat zout.
Verdeel de steaks over 4 borden en schep er salsa over.
Lekker met Miracle rijst of gegrilde maïskolf.
Variatietip: Garneer ook eens belegde toastjes met reepjes gegrilde paprika en kappertjes.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.verseoogst.nl/ |
|