love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Gestoofde bleekselderij met paddenstoelen.
Hoofdgerecht.
Bereidingstijd: 20 à 30 min.
2 Personen.
Ingrediënten:
1 struik bleekselderij;
2 eetlepels olijfolie;
circa 250 gram paddenstoelen (champignons, oesterzwammen)
shiitake of portabella;
2 deciliter groente of runderbouillon;
2 eetlepels rode wijn;
wat zout;
peper.
Bereiding:
Maak de bleekselderij schoon. Verwijder de voet en de lange dunne uiteinden van de stengels.
Bewaar wat groen voor de garnering en de uiteinden voor het trekken van bouillon of voor een soep.
Was de stengels, halveer het dikke gedeelte in de lengte, en snijd de stengels in stukken van circa 5 cm lengte. Verhit een hapjespan of wok. Voeg de olie toe en roerbak de bleekselderij 2 à 3 minuten. Maak de paddenstoelen naar keuze schoon en snijd ze zo nodig kleiner.
Roerbak ze 1 à 2 minuten met de bleekselderij. Schenk de bouillon en eventueel de wijn erbij en laat de groente 15 à 20 minuten zachtjes gaar stoven.
Neem de groente en paddenstoelen uit de pan, houd ze warm en laat het vocht inkoken. Breng op smaak met zeezout en peper.
Schenk de saus over de bleekselderij.
Tip:
Heel kleingesneden bleekselderij met stukjes appel, paprika, lente ui en walnoten met een dressing van mayonaise, yoghurt, zout, peper, veel bieslook en paprikapoeder of heel kleingesneden bleekselderij met sinaasappel of mandarijnen, pompoenpitten en sesamdressing.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.verseoogst.nl/ |
|