Wat mag ik hier?
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
*Als je inlogd mag je meer.
Auteur |
Bericht |
love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Suikervrije vegan Arretje Nof bonbons.
Ingrediënten:
1 kopje is 240 ml. Dat is een flinke koffiemok.
1 kop (200 gram) gesmolten plantaardige margarine of kokosolie;
½ kop (55 gr) cacaopoeder bv. Blooker;
5 eetlepels (25 gr) soja-proteïnepoeder (optioneel, maar de bonbons worden er wel heel lekker romig van);
4 eetlepels (25 gr) fijngemalen lijnzaad;
½ kop (60 gr amandelmeel;
½ kop (120 ml) water of plantaardige melk;
1 à 2 druppels Stevia, de zoetkracht verschilt per merk, dus proef zelf;
evt. 1 mespunt zout;
1½ kop (200 gr) in stukjes gehakte noten bv.1 kopje walnoten en ½ kopje paranoten.
Bereiding:
De margarine smelten in een pannetje en het cacaopoeder en proteïnepoeder erdoor mengen. In een andere kom het lijnzaad, amandelmeel, water, zoetmiddel en evt. zout tot een dikke pasta mengen. Voeg de twee mengsels samen en roer ze goed door elkaar tot een egaal beslag. Voeg de in stukjes gehakte noten toe aan het beslag.
Schep het beslag in bonbonvormpjes of in een (met bakpapier beklede) cakevorm of andere kleine rechthoekige bakvormen. Druk het beslag goed aan. Gebruik hiervoor een vork of lepel. De vormpjes in de koelkast zetten of in de vriezer als je haast hebt. Laat het een paar uur of een hele nacht opstijven. Als je een cakevorm hebt gebruikt, snijd dan het opgesteven beslag in blokjes. De bonbons in de koelkast bewaren.
Eén bonbon (van de 40 stuks) gemaakt met margarine bevat ± 90 kcal, 9 gr vet, 1 gr koolhydraten, 1 gr vezels en 1,5 gr eiwit.
Verrukkelijk!
Bron: http://vegetus.nl/ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 11 jun 2014 16:11 |
|
|
|
|
|
Tijden zijn in GMT + 1 uur
|
Pagina 1 van 1 |
|