GBA Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-11-2013 Berichten: 5318 Dieet: Low Carb
|
|
Alternatieve Perentaart met een bodem van havermout en amandelen
Het deeg is gemaakt van havermout, en op de peertjes komt er een magere sojaroom-steviamengeling met een toets van speculoos.
Nodig?
voor het deeg:
200 gr havermout
1 ei
50 gr kokosolie
100 gr amandelmeel
voor de vulling:1 kg rijpe peren
1 eetlepel speculaaskruiden
300 ml sojaroom
50 gr vanillepuddingpoeder
8 gr stevia (bekijk de verhouding suiker-stevia op de verpakking, je hebt 80 gr suiker nodig)
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren
Hoe gaan we tewerk?
Zet de oven aan op 180°C.
Mix de havermout zo fijn mogelijk met de keukenrobot of de handmixer. Meng er het amandelmeel door, het ei en de kokosolie en kneed met de hand tot je een homogeen deeg bekomt.
Bekleed een siliconevorm (28 cm) met bakpapier en stort het mengsel erop en druk plat.
Klop de eieren los in een grote kom, samen met de stevia, vanillesuiker tot je een luchtige massa bekomt. Voeg de room, kruiden en vanillepuddingpoeder toe en blijft kloppen tot je geen klontertjes meer hebt.
Snij de peertje in plakjes en bekleed het deeg ermee, erna giet je het ei-room-kruidenmengsel op de peertjes en bakken op 180°C gedurende 35 minuten.
http://www.volrecepten.nl/click/index/459505/?site=proevenopzondag.blogspot.nl |
|