love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Gebakken tonijn/zalmsteaks op een salade van haricots verts en tomaat.
Ingrediënten:
Verse tonijnsteaks of zalmsteaks 2 van ca. 150 gr per stuk;
Olijfolie 4 eetlepels;
Haricots verts of spercibonen 250 gr;
Tros tomaten 6;
Zwarte olijven zonder pit 12;
Grote citroen 1;
Olijfolie om in te bakken;
Zout;
Vers gemalen zwarte peper;
Basilicum voor garnering.
Bereiding:
Wrijf de tonijnsteaks in met 1 eetlepel olie en laat ze ca. 15 minuten liggen. Haal de haricots verts (sperziebonen) af. Breng een pan ruim water met zout aan de kook. Voeg de haricots verts toe en kook ze in ca. 4 à 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet met koud water af en laat ze uitlekken.
Was de tomaten, verwijder de pitjes (hoeft niet perse) en snijd de tomaten in reepjes. Snijd de olijven in plakjes.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil er dun af en pers de citroen uit. Klop in een schaal 2 eetlepels citroensap met 3 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een dressing.
Schep de haricots verts, de tomaatreepjes en de olijven erdoor. Verhit de olie in een braadpan en bak de tonijnsteaks op hoog vuur in ca. 3 à 4 minuten bruin (zalm iets langer), keer de steaks halverwege. Strooi er zout en peper over.
Schep de haricots verts, tomaatreepjes en olijven op twee borden en leg de tonijnsteak erop. Strooi een beetje van de citroenschil over het gerecht. Roer de rest van het citroensap door de warme olie en laat de kook er even overheen komen. Schenk de citroenjus over de tonijnsteaks. Garneer met blaadjes basilicum.
Lekker met een komkommersalade met Zaanse mayonaise.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.lowcarbrecepten.nl/ |
|