love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Escargots op z'n Bourgondisch!
Om slakken te kunnen bereiden en eten heb je slakkenpannetjes nodig.
Er zijn twee mogelijkheden: of je gebruikt lege slakkenhuisjes en metalen pannetjes met kuiltjes, plus de speciale tangen om de huisjes tussen te klemmen of je koopt dikke pannetjes van aardewerk, waarin kuilen zitten die zo diep zijn, zodat ze de huisjes vervangen.
Die laatste zijn praktischer omdat ze in de vaatwasser kunnen; de huisjes moeten na gebruik worden uitgekookt en stuk voor stuk gedroogd.
Voor een half dozijn per persoon:
24 slakken uit blik;
150 gram boter;
1 sjalotje;
1 teen knoflook;
handjevol bladpeterselie;
zout en peper.
Verwarm de oven voor op 230°C. Laat de slakken goed uitlekken. Hak sjalot, knoflook en peterselie zo fijn mogelijk, bijna tot pulp. Prak ze samen met wat zout en peper door de boter. Doe in elk slakkenhuisje of -kuiltje een beetje boter, dan een slak en smeer de opening verder dicht met boter. Zet de pannetjes een minuut of tien in de oven, tot de boter bruist.
Lekker met een koolhydraatarme boterham.
Eet smakelijk.
Bron: http://smaak.home.xs4all.nl/ |
|