Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Escargots op z'n Bourgondisch!

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11682
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Escargots op z'n Bourgondisch!



Om slakken te kunnen bereiden en eten heb je slakkenpannetjes nodig.

Er zijn twee mogelijkheden: of je gebruikt lege slakkenhuisjes en metalen pannetjes met kuiltjes, plus de speciale tangen om de huisjes tussen te klemmen of je koopt dikke pannetjes van aardewerk, waarin kuilen zitten die zo diep zijn, zodat ze de huisjes vervangen.

Die laatste zijn praktischer omdat ze in de vaatwasser kunnen; de huisjes moeten na gebruik worden uitgekookt en stuk voor stuk gedroogd.

Voor een half dozijn per persoon:

24 slakken uit blik;
150 gram boter;
1 sjalotje;
1 teen knoflook;
handjevol bladpeterselie;
zout en peper.

Verwarm de oven voor op 230°C. Laat de slakken goed uitlekken. Hak sjalot, knoflook en peterselie zo fijn mogelijk, bijna tot pulp. Prak ze samen met wat zout en peper door de boter. Doe in elk slakkenhuisje of -kuiltje een beetje boter, dan een slak en smeer de opening verder dicht met boter. Zet de pannetjes een minuut of tien in de oven, tot de boter bruist.

Lekker met een koolhydraatarme boterham.

Eet smakelijk.

Bron: http://smaak.home.xs4all.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 20 jun 2014 18:00    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1