love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Salade rauwe asperges met amandelen.
Ingrediënten voor 4 personen:
300 gr geschilde witte asperges (500 gr ongeschild);
100 gr Parmigiano Reggiano of Manchego;
2 handjes veldsla;
50 gr geroosterde, ontvelde amandelen, grof gehakt;
zeer goede olijfolie extra vergine;
aceto balsamico.
Bereiding:
Snijd in de lengte met de kaasschaaf de asperges in linten (ja, dat is prutsen) of snijd ze zeer schuin in stukjes. Snijd flinters van de kaas. Drapeer met de veldsla en amandelen op borden en besprenkel met vinaigrette of met olie en azijn en zout.
Eet smakelijk.
Extra:
Aceto Balsamico past bij veel verschillende gerechten: van voor- tot nagerechten en van pittig tot zoet. Traditionele maar ook verrassende combinaties zijn bv. een druppel Aceto Balsamico op een stukje Parmigiano Reggiano en natuurlijk de klassieker: een paar druppels Balsamico gesprenkeld over aardbeien. Semplice, puur en onovertroffen!
Ook op verse, gekookte, gegrilde groenten, vis, vlees en zelfs in risotto zorgt de Balsamico voor een smaakvolle, verrassende finishing touch. Een hele aparte is een balsamico dressing over chocolademousse. Proberen maar!
Bron: https://www.sjeef.nl/ |
|