love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Kruidensalade.
Ingrediënten voor 4 personen
enkele handenvol verse kruiden, aangevuld met cress;
4 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel wijnazijn.
Kies gemengde, tere kruiden als basilicum, munt (groene of Marokkaanse munt), rucola, bieslook, dragon, kervel, citroenmelisse, lavas, aangevuld met wild geplukte jonge paardebloemblaadjes (het blad, niet de bloem) en misschien plukjes krulandijvie (frisée) of daikoncress.
Was de kruiden in zo koud mogelijk water, maar laat ze heel. Schud uit, doe in een plastic zak, sluit die niet af en leg de zak enigszins open een paar uur in de groentela van de koelkast.
Dit is een manier of tere blaadjes knapperig en stevig te maken. Verwijder daarna de stelen en scheur grotere bladen in stukken. Draai alles droog in de slacentrifuge.
Om de smaak van de kruiden zo goed mogelijk uit te laten komen, doen we geen mosterd in de vinaigrette. Klop olie, azijn en zout zo goed mogelijk door elkaar, meng met de salade en serveer.
Veel van de kruiden zijn kwetsbaar en verwelken met iedere minuut dat ze in contact zijn met de azijn. Meteen eten dus.
Eet smakelijk.
Extra:
Kiemgroenten: Daikoncress (radijssmaak).
Daikoncress is een zeer bekend product in Japan. Het heet daar Kaiware en het wordt gemaakt van radijszaad. De Japanse naam voor radijs is Daikon, dat is wat in Europa vaak Rettich genoemd wordt.
Bron: https://www.sjeef.nl/ |
|