love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Italiaanse bloemkool.
Ingrediënten voor 2 personen:
1 bloemkool;
2 eetlepels olijfolie;
2 grote tomaten;
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden of 1 eetlepel vers gehakte Italiaanse keukenkruiden;
versgemalen peper en nootmuskaat.
Bereiding:
Snijd de stronk van de bloemkool. Snijd de kool in vieren en verwijder de middenstronk.
Zet in het water met wat zout, tegen de beestjes.
Na ongeveer 15 minuten afgieten en laten uitlekken.
Zet ondertussen een laag water in een pan.
Wanneer het water kookt, kan de bloemkool erin en breng opnieuw aan de kook en zet de timer op 6 minuten. Na de kooktijd giet je de bloemkool af en uit laten lekken.
Was de tomaat en snijd doormidden.
Haal het zaad en de zaadlijsten eruit.
Snijd het vruchtvlees in reepjes en dan in blokjes.
Zet apart.
De bloemkool terug in de pan doen, de blokjes tomaat erover verdelen, de kruiden, de olie en de specerijen erover malen/raspen.
Schep goed om.
Verdeel dit in twee porties.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.vetvrij.com/ |
|