love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Mosselen met tapenade van zeewier.
Voorgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen:
2 kg verse mosselen;
scheutje witte wijn;
1 eetlepel verse tapenade van zeewier of 15 gr vers zeewier;
2 teentjes knoflook;
zout en peper;
1 eetlepel tartex vegabin;
15 gr boter.
Bereiding:
De mosselen onder koude water spoelen, het verse zeewier goed laten weken of spoelen (als er een verse tapenade van zeewier is), het zeewier in heel kleine stukjes snijden en door elkaar mengen.
De knoflook fijn snijden (het liefst blenderen, op die manier gaat de knooflook goed in de mosselen trekken), pan insmeren met boter, zodra de boter mooie bruin is geworden, de knoflook, de tartex vegabin en de wijn toevoegen (geleidelijk) en roeren totdat een gebonden saus ontstaat.
Pas op de saus moet niet te dik zijn. Mocht het toch dik zijn, dan kun je meer wijn toevoegen. GEEN WATER.
Alles goed mengen, deksel op de pan, af en toe goed roeren met een pollepel.
De mosselen zijn binnen tien minuten gaar.
Op smaak brengen met wat peper en zout.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.smulweb.nl/ |
|