Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
2 biologische eidooiers;
300 ml olijfolie of zonnebloemolie;
2 theelepels mosterd;
2 eetlepels wijnazijn;
snufje zout en peper;
2 knoflookteentjes.
Bereiding
Doe de eidooiers in een kom en mix 1 eetlepel wijnazijn en 1 theelepel mosterd er doorheen.
Blijf mixen en voeg nu scheutje voor scheutje de olie toe, echt in kleine druppeltjes. Ik schenk een heel klein beetje en mix het er dan doorheen, daarna weer een klein beetje olie en weer alles er doorheen mixen, zo voorkom je dat het gaat schiften.
Blijf mixen totdat je een dikke gladde massa krijgt.
Wanneer je ongeveer 1/3 van de olie er doorheen hebt gemixt, kun je de resterende olie in een heel klein straaltje toevoegen.
Roer er de overige mosterd en azijn doorheen en breng het op smaak met wat zout en peper.
Voor knoflookmayonaise rasp je 2 knoflookteentjes en roer deze door de mayonaise.
Als de mayonaise te dik is voeg dan een klein scheutje water toe totdat je de gewenste dikte hebt.
De mayonaise bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.