love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Exotische gehaktballetjes.
Ingrediënten voor ongeveer 24 stuks:
750 gram gehakt, half-om-half;
100 gram geraspte kokos;
1 grote of 2 kleine uien;
2 à 3 teentjes knoflook;
2 eetlepels plantaardige olie;
3 theelepels versgeraspte gemberwortel;
3 theelepels korianderpoeder (ketoembar);
1 theelepels komijnpoeder (djinten);
2 theelepels sambal oelek;
2 eieren;
evt. zout.
Bereiding:
Doe het gehakt in een kom.
Rooster de geraspte kokos, regelmatig omscheppend, op hoog vuur in een droge koekenpan met een dikke bodem tot hij begint te kleuren en schep het meteen uit de pan (anders verbrandt de kokos door de hitte van de pan alsnog).
Snipper de uien en de knoflook. Verhit de olie in de koekenpan van de kokos en fruit de ui tot hij begint te kleuren. Laat de knoflook, de gemberwortel, het korianderpoeder, het komijnpoeder en de sambal kort meefruiten. Laat het mengsel afkoelen en doe het samen met de kokos bij het gehakt in de kom.
Meng het gehakt met het uienmengsel en met de eieren tot een samenhangend geheel en laat zo mogelijk in de koelkast een uurtje opstijven. Rol met vochtige handen balletjes met een doorsnee van circa 4 cm van het gehakt.
Verhit de olie of de boter in de koekenpan en bak de balletjes in 2 porties in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.
Serveer ze warm, lauwwarm of koud (de balletjes kunnen desgewenst kort in de magnetron worden opgewarmd).
Lekker met pikante Chilisaus.
https://www.weegclub.nl/forum/pikante-chilisaus-t48232.html#2082329
Smullen maar!!! |
|