Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
2 bakbananen (een rijpe bakbanaan heeft een (bijna) zwarte schil!);
zak spinazie 400 gram;
4 eieren;
100 gram geraspte geitenkaas;
100 gram pijnboompitjes;
1 à 2 el. kokosolie;
snufje nootmuskaat;
zout en peper naar smaak;
optioneel: 2 teentjes knoflook.
Bereiding:
Soufflé:
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Kook de spinazie in een klein beetje water bijna gaar. Giet het sap goed af en snijd of pureer de spinazie klein. Het sap kun je opdrinken, want bevat veel vitaminen en mineralen.
Splits de eieren.
Voeg de eierdooiers, helft van de geraspte kaas, nootmuskaat, zout en peper bij de spinazie en roer goed door. Optioneel voor de liefhebbers: voeg de 2 fijngehakte knoflookjes door het mengsel, geeft een heerlijke smaak!
Klop de eiwitten stijf met een handmixer en voeg dit bij het spinaziemengsel, voorzichtig doorroeren.
Stort het mengsel in een ingevette ovenschaal (of een siliconenbak/cakeblik) en strooi de andere helft van de kaas en de pijnboompitjes er overheen.
Zet in de oven en bak in 30 minuten gaar. Laat de soufflé even in de oven afkoelen met de deur op een kier, hierdoor voorkom je inzakken. Daarna direct uit de ovenschaal/bakblik storten en serveren om instorten van de soufflé te voorkomen.
TIP: Wanneer je een siliconenbakblik gebruikt, strooi de helft van de kaas en de pijnboompitjes dan op de bodem en stort de soufflé er op. Wanneer de soufflé klaar is, stort je het op de kop op het bord en heb je de kaaslaag weer bovenop.
Bakbanaan:
Schil de bananen en snijd in de lengte doormidden. Doe kokosolie in de pan en bak de bananen rondom op matig vuur bruin. Ongeveer 10 à 15 minuten bakken, afhankelijk van de rijpheid.
Variatie: Bestrooi de banaan voor het serveren met kokosrasp of laat even sudderen in 2 eetlepels kokosmelk.