love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Gegrilde gemengde salade.
Ingrediënten voor 4 personen:
5 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel balsamicoazijn;
2 teentjes knoflook (geperst);
3 eetlepels verse Italiaanse kruiden (fijn gehakt);
2 rode paprika's (elk in 8 repen);
2 kleine courgettes (in plakken van ½ cm dik);
2 kleine rode uien (in ringen van ca. ½ cm dik);
12 kastanjechampignons (in dikke plakken).
Bereiding:
Voor dressing in kommetje 3 el olijfolie, azijn, knoflook, kruiden en naar smaak zout en peper door elkaar kloppen. Tot gebruik op kamertemperatuur bewaren.
Paprika en courgette met olie bestrijken, op goed ingevette grilltopper uitspreiden en grillen tot stukken gelijkmatig bruin zijn. Groenten keren en andere kant ook gelijkmatig bruin grillen. Groenten in schaal scheppen. Uien en champignons met olie bestrijken, op dezelfde wijze grillen en ook in schaal scheppen. Dressing over groenten schenken en alles goed door elkaar scheppen. Smaken minimaal 15 min. laten intrekken.
Lekker bij mediterraan gekruide gerechten.
Er zijn tal van verrukkelijke variaties te verzinnen op deze salade. Wat dacht je van plakken aubergine in plaats van de champignons of een half bakje kerstomaatjes erbij?
Voedingswaarden per portie:
energie 175 kcal;
eiwit 13 gr;
koolhydraten 10 gr;
vet 5 gr.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.ah.nl/ |
|