NinaM Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 18-3-2014 Berichten: 8057 Dieet: Low carb
|
|
Soto ayam - Indische kippensoep
Ingrediënten
Kippenborst (2 - 3 kipfilets)
4 kippenbouillontabletten
4 eieren
Komijnpoeder (djinten)
10 cm verse gemberwortel (djahé)
6 sprieten citroengras (sereh)
4 teentjes knoflook gesnipperd
4 djeroek poeroet blaadjes
1,5 theelepel koenjit (geelwortel)
4 theelepels laos
2 uien (gehakt)
1 spitskool
250 gr tauge
eventueel sperzieboontjes, paksoi
Gehakte selderij
Zout en peper
Gebakken uitjes
Bereiding
Wrijf in de vijzel de ui met knoflook, koenjit, laos en een beetje zout tot een pasta en fruit dit in wat olie; voeg de kip toe, wrijf deze in met de pasta en laat even intrekken.
Gember en sereh kneuzen in de vijzel.
Voeg 2 liter water bij de kip met bouillonblokjes,gemberwortel,sereh en djeroek poeroet en laat een uur zachtjes koken. Kip uit de pan halen, af laten koelen en het vlees eraf halen. De botjes weer terug in de pan doen en nog ongeveer 1 uur samen met de kruiden laten trekken en daarna zeven.
Kippevlees in kleine stukjes scheuren/snijden.
Tauge schoonmaken. Boontjes kort koken, kool fijnsnijden en even stomen in een stoompan of in een vergiet boven een pan met water. Eieren ??prakken??.
Serveren
Groenten met selderij in kommen doen en soep eroverheen scheppen; mag best wat soep bij. Leg er de gescheurde kip op, taugé daaroverheen, ei en garneer met de gefruite uitjes.
Naar smaak sambal toevoegen.
Bron: http://www.lowcarbrecepten.nl/2012/01/22/soto-ayam-indische-kippensoep/ |
|