love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Tilapia filet met een amandel korstje. Hoofdgerecht.
Ingrediënten voor 4 porties:
vier 175 gram tilapia filets;
1 ei;
½ tl knoflookpoeder;
½ tl citroenpoeder
120 gr gemalen geschaafde amandelen;
80 gr geraspte Parmezaanse kaas;
4 takjes peterselie;
45 gr boter;
zout naar smaak;
4 partjes citroen ( uit 1 citroen kan je 8 partjes halen );
2 el bloem.
Bereiding:
Klop de eieren in een kom en voeg de citroenpoeder en knoflookpoeder toe, meng dit vervolgens. Zet na het mengen de kom apart. Pak nu een andere kom en roer hierin de gemalen amandelen met 40 gr Parmezaanse kaas en zit dit ook apart. Bestuif de tilapia filets met bloem en schud de overtollige bloem eraf. Dompel de tilapia filets eerst in het ei mengsel en dan in het amandel mengsel.
Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tilapia in gesmolten boter goudbruin aan beide kanten, 2-3 minuten per kant. Zet het vuur iets lager en bestrooi de filets met zout naar smaak. Bestrooi de tilapia filets met de resterende Parmezaanse kaas en bak ze verder totdat Parmezaanse kaas gesmolten is, ongeveer 5 minuten .
Server de tilapia filets met de citroen partjes en de peterselie takjes.
Voedingswaarden per portie:
Calorieën: 424 kcal;
Eiwitten: 46,9 gram;
Vetten: 22,4 gram;
Koolhydraten: 9 gram.
Eet smakelijk.
Bron: http://koolhydraatarmerecepten.info/ |
|