Wat mag ik hier?
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
*Als je inlogd mag je meer.
Auteur |
Bericht |
love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Gazpacho met makreel, avocado en pittige mayonaise.
Ingrediënten voor 4 personen:
2 schoongemaakte makrelen;
peper en zout;
olijfolie;
2 rijpe avocado??s;
¼ kleine ijsbergsla;
bieslook;
4 kopjes ijskoude gazpacho.
Voor de mayonaise:
4 el Zaanse mayonaise;
1 el tomatenpuree;
1 tl tabasco;
sap van 1 limoen;
zout.
Bereiding:
Kruid de makrelen met peper en zout, bak ze in hun geheel net gaar in olijfolie. Laat enigszins afkoelen, verwijder het vel en pluk het vlees van de graat. Doe dit in een kom. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Meng de ingrediënten voor de pittige mayonaise onder elkaar en laat 10 min. trekken.
Schil de avocado??s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met de fijn gesneden ijsbergsla en een beetje mayonaise. Kruid met peper en zout. Schik in het midden van 4 diepe bord met behulp van een metalen ring en duw goed aan. Vul de ring verder op met het makreelvlees en dek af met een laagje mayonaise.
Werk eventueel af met bieslook en giet er de gazpacho rond.
Bron: http://weekend.knack.be/
Koude Spaanse gazpacho.
Ingrediënten voor 4 porties:
½ kilo tomaten, gepeld en gehalveerd;
½ teentje knoflook;
¼ ui, gesneden;
½ groene paprika, gesneden;
½ komkommer, geschild en in plakjes;
zout naar smaak;
25 ml extra vergine olijfolie;
10 ml rode wijnazijn;
koud water, zoveel als nodig.
Bereiding:
Doe de tomaten, knoflook, paprika, komkommer, zout, olijfolie en azijn in een blender of keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel en voeg kleine beetjes koud water toe voor zover nodig om de gewenste consistentie te krijgen.
Bron: http://allrecipes.nl/
Eet smakelijk. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 14 okt 2014 15:55 |
|
|
|
|
|
Tijden zijn in GMT + 1 uur
|
Pagina 1 van 1 |
|