love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Koolhydraatarme amandelkoekjes.
Ingrediënten:
25 gram gepelde amandelen;
200 gram bruin tarwemeel;
125 gram margarine;
eetlepels appeldiksap;
1 ei;
snufje zout;
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder.
Andere handige hulpmiddelen:
spuitzak met gekarteld mondje;
bakplaat;
bakpapier;
beslagkom;
pannetje.
Bereiding:
Leg een bakpapier op de bakplaat.
Hak de gepelde amandelen grof.
Laat de margarine smelten in het pannetje.
Voeg de appeldiksap hieraan toe.
Haal de pan van het vuur.
Voeg nu het ei toe aan het mengsel en roer het geheel.
Voeg de gehakte amandelen toe.
Zeef het zout, meel en de wijnsteenbakpoeder.
Voeg dit met 3 eetlepels tegelijk toe aan het boter mengsel in het pannetje.
Alles goed mengen.
Breng het geheel over in de beslagkom.
Laat het deeg op een koele plaats rusten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe het deeg in de spuitzak en spuit er rondjes van het bakblik.
Heb je geen spuitzak? Maak dan balletjes van het deeg en maak er met een vork kleine kartelrandjes op.
Bak de amandelkoekjes in ongeveer 15 minuten gaar.
Smullen, maar met mate.
Bron: http://www.ikeetkoolhydraatarm.nl/ |
|