love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Garnalen met tomaat en feta (garithes yiouvetsi). Voorgerecht.
Ingrediënten:
5 el olijfolie (extra vierge);
1 ui, gesnipperd;
½ rode paprika, van zaden en zaadlijsten ontdaan en in blokjes gesneden.
1 tl gedroogde oregano;
450 gr gepelde (op het staartstukje van het pantser na) rauwe reuzengarnalen of gamba??s, eventueel uit de diepvries en dan ontdooid;
2 el fijngehakte verse peterselie;
75 gr feta, in blokjes;
zout en gemalen zwarte peper.
Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uisnippers in enkele minuten glazig. Voeg de blokjes paprika toe en bak ze onder af en toe roeren 2 à 3 minuten.
Voeg al roerend de stukjes tomaat toe, met suiker en oregano. Breng alles op smaak met zout en peper. Smoor het 15 minuten oplaag vuur, onder af en toe roeren, tot de saus iets is ingedikt.
Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de garnalen en de peterselie door de saus. Schep alles in een ovenschaal en strooi er blokjes kaas over. Zet de schaal 30 minuten in de oven.
Serveer de garnalen heet met een frisse salade.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.rossholidays.nl/ |
|