love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Rollade met groenten en pistachenootjes.
Ingrediënten voor 4 personen:
1 runderrollade van ca. 750 gram;
zout en versgemalen peper;
50 gram boter;
¼ liter vleesbouillon;
1 eetlepel grove mosterd;
1 laurierblad;
6 jeneverbessen;
500 gram spruiten;
250 gram champignons, in plakjes;
250 gram witlof, in lange repen;
50 gram gepelde pistachenootjes;
aluminiumfolie.
Bereiding:
Bestrooi de rollade met zout en peper.
Verhit 25 gram boter in een braadpan en braad de rollade rondom aan.
Giet de bouillon in de pan. Voeg mosterd, laurierblad en jeneverbessen toe.
Temper de hittebron en braad de rollade in circa 25 minuten niet helemaal gaar.
Laat de rollade afgedekt met aluminiumfolie rusten voor je hem in plakken snijdt.
Kook de spruiten beetgaar.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons snel lichtbruin.
Schep de champignons uit de pan en bak de witlof enkele minuten in het achtergebleven braadvocht.
Meng spruiten, champignons en lof. Bestrooi met pistachenootjes.
Verdeel rollade en groenten over de borden.
Giet het braadvocht in een kom en serveer apart.
Snijd de rollade in dunne plakken en geef er mierikswortelsaus bij. Meng hiervoor 4 eetlepels crème fraîche, 3 theelepels geraspte mierikswortel (uit een potje) en eetlepel geknipte bieslook.
Als er plakjes rollade over zijn, smaken deze lekker op koolhydraatarm brood.
Lekker met gebakken aardappelen.
Als je alcohol wilt gebruiken.
Bij het basisrecept is een mooie pinot noir uit de Bourgogne een feestelijke keuze. Serveer je de mierikswortel/roomsaus bij het vlees? Dan kun je beter voor een stevige cabernet sauvignon kiezen, bijvoorbeeld uit Californië.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.kerstrecepten.net/ |
|