love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Konijn in roomsaus met roquefort
Ingrediënten voor 4 personen:
1 konijn, door de slager in stukken gesneden;
2 eetlepels amandelmeel;
50 gr boter;
2 eetlepels olijfolie;
2 uien, fijngehakt;
550 ml droge witte wijn;
250 ml kookroom of Alpro Soya Cuisine;
150 gr blauwe kaas, zoals bleu d' Auvergne, bleu de causes of cashel bleu, tot kleine stukjes verbrokkeld.
Bereiding:
Bestuif de stukken konijn met meel. Verhit de boter en de olie in een pan met dikke bodem en bak de stukken konijn en de uitjes in een paar minuten bruin. Schep ze in die tijd een paar keer om.
Giet de wijn erbij en schraap met een houten lepel de aanbaksels los. Zet het vuur heel laag, leg het deksel op de pan en laat de stukken konijn ongeveer 40 minuten pruttelen.
Giet de room erbij en laat de saus inkoken tot hij mooi dik is. Voeg de kaas toe en blijf roeren tot die volledig gesmolten is.
Serveer dit gerecht evt. met Zero pasta.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.okokorecepten.nl/ |
|