love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Rollade gevuld met gehakt en groenten.
Ingrediënten;
2 kilo doorregen varkensvlees (of varkensfilet);
zout;
peper;
1 grote ui;
3 teentjes knoflook;
100 gr boter;
300 gr half-om-half gehakt;
2 wortels, in stukken;
100 gr sperziebonen;
4 takjes verse peterselie;
1 ei.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal of braadslee in.
Snijd het vlees zo in, dat je een mooie rechthoekige lap vlees hebt, makkelijk om op te rollen. Bestrooi met zout en peper.
Snijd de ui en 3 teentjes knoflook fijn. Bak deze in een beetje boter in een koekenpan op laag vuur. Voeg het gehakt toe, bak dit rul en bruin en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Kook de wortels en de sperziebonen in ruim water beetgaar.
Voeg de fijngehakte peterselie en een ei toe aan het gehaktmengsel en roer door.
Verspreid de vleesvulling over het midden van de varkensfilet en verdeel vervolgens de bonen en wortels erover.
Rol het vlees stevig op en bind vast met keukentouw. Leg de rollade in de ingevette ovenschaal en verdeel er nog wat kleine blokjes boter over.
Zet de schaal in de oven en bak de rollade in ongeveer 1 uur bruin en gaar.
Serveer op een bedje van rucola met daar omheen wat kersttomaatjes.
Eet smakelijk.
Bron: http://allrecipes.nl/recept/ |
|