NinaM Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 18-3-2014 Berichten: 8057 Dieet: Low carb
|
|
Kip Tandoori
Gerecht is voor 2 - 4 personen
Let op: het lekkerste is om de kip een dag van tevoren te marineren
Je kan dit gerecht zo pittig maken als je zelf wilt. Wil je het niet zo pittig voeg dan niet zoveel rode peper toe. Wil je het juist wel pittig, voeg dan juist wat meer peper toe.
- 4 kipfilets
- 2dl Griekse of Tukse yoghurt
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1/2 of 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kurkuma
- snufje zout
- 1 rode peper, fijngesneden
- citroensap
- 2 flinke eetlepels tomatenpuree
Bereiding:
?? Maak de marinade door alle kruiden te mengen met een klein beetje citroensap, de tomatenpuree en de yoghurt en breng dit op smaak met klein beetje zout.
?? Snijd de kipfilet in lange reepjes en leg de reepjes in de marinade. Dek het mengsel af met plastic folie, zet het in de koelkast en laat minimaal 8 uur marineren. Bij voorkeur langer..
?? Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft, dan leg je de kip met het yoghurt mengsel in een ingevette ovenschaal en bak je deze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 - 45 minuten.
?? Serveer de kip met een frisse salade, rauwkost en een flinke lepel yoghurt. Evt. wat verse peterselie als garnering.
Eet smakelijk!
Bron: http://www.b4men.nl/kip-tandoori-zelf-maken/ |
|