NinaM Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 18-3-2014 Berichten: 8057 Dieet: Low carb
|
|
Gegratineerde bloemkool met champignons
Voor 4 personen, bereidingstijd ca. 30 minuten
800 gram bloemkool
250 gram (kastanje)champignons
1 teentje knoflook
4 zongedroogde tomaatjes
olijfolie
2 el amandelmeel
100 g Parmezaanse kaas rasp
2 el verse peterselie (fijngeknipt)
Paar zwarte olijven
versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 200°C
Kook de bloemkoolroosjes in water beetgaar. Snijd de zwarte olijven in ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel het knoflookteentje en hak / pers deze fijn.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en de champignons in ca. 5 minuten bruin. Maak op smaak met versgemalen peper.
Doe de bloemkoolroosjes in een royale ovenschaal. Verdeel de champignons met de olijfolie, de tomaatjes, olijfringetjes, peterselie, amandelmeel en de Parmezaanse kaas erover. Schuif de schaal onder een hete grill en laat in ca. 5 min. de kaas smelten totdat er een lichtbruin korstje ontstaat.
Eet smakelijk! |
|